Mediation

Voor elk conflict is een oplossing

Zo veel mensen, zo veel wensen. Waar mensen samen werken, wonen of leven, wordt er soms gebotst. Dat is natuurlijk heel gewoon. Het komt ook voor dat je er samen niet meer uit komt. Dan kan hulp van buitenaf welkom zijn. Een professionele mediator is niet partijdig, geeft geen oordeel en geeft iedereen de ruimte om standpunten en emoties te delen.

Door middel van mediation – ook wel conflictbemiddeling genoemd – kan de communicatie weer op gang gebracht worden. Zo ontstaat er vaak al meer begrip voor elkaar. Hierbij gaat het niet om wie er gelijk heeft, maar staan de belangen, wensen en behoeften van de partijen centraal. Je kijkt niet alleen naar het verleden of heden, maar vooral naar de toekomst. Vanuit de belangen helpt de mediator je samen een duurzame oplossing te vinden. De mediator ondersteunt beide partijen in het proces om samen te ontdekken wat voor hen werkt.

Mediation werkt vaak sneller en is voordeliger dan naar de rechter gaan. In plaats van een juridisch traject waar uiteindelijk de ene partij wint en de ander verliest, is mediation een win-win situatie voor beide partijen. Met mijn specialisatie in arbeidsmediation bemiddel ik in arbeidsconflicten en zakelijke geschillen. Met als doel herstel van de arbeidsrelatie of op een goede manier afscheid van elkaar nemen als dat voor beide partijen de beste oplossing blijkt te zijn.

Benieuwd wat ik kan betekenen voor jou en het conflict dat jij graag opgelost ziet? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden:

Mediation door WK coaching & mediation vindt plaats conform de kwaliteitseisen van de
Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en volgens de Gedragsregels voor MfN-Registermediators.
Wilma Koopman is als MfN-Registermediator opgenomen in het register (mediatorcode M11263). Zie www.mfnregister.nl.